Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανικό "παζάρι" με ΕΕ για τους όρους μνημονίου

Η Ισπανία διεξάγει συνομιλίες με την ευρωζώνη σχετικά με τις προϋποθέσεις για διεθνή βοήθεια ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ισπανικό παζάρι με ΕΕ για τους όρους μνημονίου
Η Ισπανία διεξάγει συνομιλίες με την ευρωζώνη σχετικά με τις προϋποθέσεις για διεθνή βοήθεια ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού, αλλά πάντως η χώρα δεν έχει καταλήξει σε τελική απόφαση να ζητήσει πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν εσωτερική πληροφόρηση στο θέμα και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η προτιμότερη επιλογή που συζητείται είναι να αγοράσει το υπάρχον ταμείο διασώσεων EFSF ισπανικά κρατικά ομόλογα στην πρωτογενή αγορά, ενώ η ΕΚΤ θα παρέμβει στις δευτερογενείς αγορές για να χαμηλώσει τα yields, αναφέρουν οι πηγές.

Δεν έχει συζητηθεί κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος για πακέτο βοήθειας στις συνομιλίες, που ξεκίνησαν αρκετές εβδομάδες πριν.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι οι συνομιλίες επικεντρώνονται στις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την βοήθεια και θα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v